Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já se na rozdíl od vás těším, až si zase budu moci dát pivo v hospodě. Váš článek na tom změnil jen to, že ne s každým bych na to pivo šel.

6 0
možnosti
DL

Já se netěším na další vás hloupý blog. Každý to má nějaké.

1 6
možnosti
JM

Mám pro vás dobrou zprávu: nemusíte ho číst.

5 0
možnosti
TP

Je mi vás líto, že se netěšíte a bohužel nevím, jak bych vám a ostatním mohl pomoci. Zkuste najít něco jiného, co vás bude bavit. Jinak ale musím konstatovat, že mě boj za svobodu baví. Sám si o sobě myslím, že jsem pro svobodu, ale možná, že spousta věcí přichází s věkem. Přišel jsem na to, že svoboda není univerzální a pro všechny stejná. Často na sebe narážejí práva jednotlivců a skupin svobodně jednat a někdo nutně musí prohrát. Je pěkné, že lidem říkáte, jak by se měli chovat, jak by se měli rozhodovat, co je morální a správné, ale nějak neakceptujete, že to je právě ta svoboda. Lidé se mohou rozhodnout a dělají to. Komu se to nelíbí, má stále dostatek možností, jak věci změnit. Nebo si najít lepší společnost, která bude víc podle jeho gusta. Zatím ta svoboda existuje.

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
JK

J59a88n 74K63o34z54l11e45r

13. 4. 2021 11:16

Zas jeden z těch nejchytřejších co vše zná všude byl a je odborníkem na všechno někdo by ho měl provést po nemocnicích nechat ho pomáhat 12 hodin denně a pak ho nechat napsat studii o tom co zažil doteď je to zcela nesmyslný pokus o zviditelnění, s takovými náuzory se může chlubit jen člověk kterému chybí soucit

3 5
možnosti
RK

R76a36d75e24k 46K68o64h79u50t

13. 4. 2021 12:17

No v nemocnicích by určitě zjistil jako mnoho dalších, že to co se ukazuje navenek jsou Potěmkinovy vesnice, v nemocnicích je pohoda klídek, o covidu nic nevědí a jsou rádi, že mají klid i od dalších pacientů.

1 3
možnosti
JL

Baví mě takovéto články o svobodě a nejvíce na sociálnich sítí a pak ty komentáře. Jak všichni brečí jak je ten ošklivý stát sleduje. Pak přes jeden proklik na profil a zjistím kompletní jídelníček daného člověka za poslední týden, to jaký má plavky a kolik ho stalo auto..... Díky věrnostním kartám každý marketingový specialista ví co přesně a kdy nakoupil.....Tolik k vašim svobodám.

7 2
možnosti
JM

Takoví asi jsou, já k nim každopádně nepatřím.

1 0
možnosti
JZ

Jen pro zajímavost - co odpovíte člověku, který na vás jako argument vytáhne tisíce mrtvých, kteří by mohli být naživu, kdyby naopak opatření byla dodržována striktněji? (Netvrdím, že to je můj názor.)

6 0
možnosti
JM

Tak, zkusil bych se jej zeptat, nedodržování kterých opatření má na mysli a jak ví, že ty tisíce mrtvých se nakazili a zemřeli právě kvůli tomu, že někdo nedodržoval vládní opatření.

A zkusil bych je taky např. odkázat na informace jako zde: https://stavbeznouze.cz/blog/ministerstvo-klame-ohledne-poctu-mrtvych-s-covid-a-jeste-to-drze-priznava/

5 1
možnosti
MK

Uff... Nesuď druhé, pokud nechceš sám být jimi souzen. :-)

Můj přístup k životu je poměrně „alternativní“. Žiju velmi skromně, vystačím si s málem a práci vnímám jen jako prostředek zajištění živobytí (a nic víc).

Někdo by mě snad mohl i nazvat neambiciózním flákačem. Já bych je zase na oplátku mohl nazvat konzumem posedlými ovcemi globálního korporátního fašismu. Ale já to ani moc neřeším a necítím potřebu lidem vnucovat své postoje.

Ale pokud bych se měl vyjádřit k naší společnosti, tak to vidím takhle:

Když lidi teď řvou, že je jim brána svoboda, tak často ve skutečnosti řvou, protože jim někdo omezil konzum a materiální požitky.

Celé dny od ráno do večera dřív v práci, aby si mohli koupit to, co ve skutečnosti ani nepotřebují, jim přijde OK. A naopak právě v tom vidí tu svobodu – kdežto já právě v tom vidím konzumní (sebe)otroctví.

Ale, jak říkám, nic nikomu nevnucuju. Pokud se někdo cítí být se svým životem spokojený, tak je to jen jeho věc. :-)

16 2
možnosti
JM

"Když lidi teď řvou, že je jim brána svoboda, tak často ve skutečnosti řvou, protože jim někdo omezil konzum a materiální požitky."

Určitě takoví jsou. Ale věřím, že z těch, kteří "řvou", je jich menšina.

0 0
možnosti
MS

Čeští spoluobčané....a které byste jako chtěl mít když čeští se Vám nelíbí? :)

1 1
možnosti
RZ

Hoši z demobloku... a dal číst nemusím. Sorry jako.

7 2
možnosti
PK

R^ Mám stejné pocity. Rád bych pro to něco udělal, rád bych bojoval proti tomu, co vláda zlovolně dělá se společností a opozice se jí ani pořádně nezastane.

Jenže já sám nic nezmůžu, stejnějako vy. Je potřeba nějaký charismatický a energický vůdce či sdružení, které zorganizuje protesty ve velkém a dá tomu jasný směr a cíl. :-/

4 3
možnosti
JM

Hmm, a co kdybychom tedy zkusili dát my dva hlavy dohromady a něco vymyslet? ;-) Neříkám, že se nám to nutně podaří, ale důležité je to zkusit a budovat synergické efekty, které člověku dodají chuť bojovat. Třeba se k nám přidá ještě někdo odsud.

1 0
možnosti
  • Počet článků 123
  • Celková karma 6,52
  • Průměrná čtenost 1030x
Ostravák a etnický čechoslovák. 

Nejčastější témata, o nichž zde (většinou z konzervativního pohledu) píšu, jsou asi tato: politika, společenské dění, filosofie a křesťanství. A občas samozřejmě zabrousím i jinam.

Email: maftik@seznam.cz.

YouTube kanál: 

https://www.youtube.com/channel/UCe0J9k3Nb2v_t24rqORQMdw


 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky