Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

Já se jako otrok necítím. Za svou práci dostávám mzdu jako jindy.

0 6
možnosti
PC

To máte docela nízko položenou laťku, p. Kohute ...8-o

8 0
možnosti
EH

Předpokládám, že jste zdráv, syt a v teple. Holt jsme jeden z živočišných druhů, který kromě uspokojování potřeb ještě filosofuje. Jenže myslet si, že zdraví (nebo jídlo nebo teplo) není důležité, je pokrytectví. Opovrhovat lidmi, kteří mají v hodnotách jasno, je bláhovost.

Nemocný člověk neřeší politiku nebo globální problémy. Řeší, že je mu špatně a jestli se někdy uzdraví (pokud je to vážnější).

Pisatel Adam srovnává zdraví a otroctví. Je to pragmatické tvrzení, protože zdravý otrok se může nebo nemusí mít lépe než svobodný mrzák. Vše má něco do sebe.

8 11
možnosti
Foto

Otroctví nemá nic do sebe. Svoboda na žebříčku mých hodnot je daleko výše, než mé vlastní zdraví. Pokud píšu o svobodě, tak předpokládám její dostupnost všem.

Pokud mají lidé jiný žebříček hodnot, mohou snadno sklouznout ke kolektivnímu hyenismu , povýšit zdraví lidí nad jejich svobodu a přijímat opatření, která na základě tohoto přesvědčení svobodu lidem bere.

18 2
možnosti
JR

J70a55n 16R76á49ž

3. 2. 2021 13:40

Dal jse si předsevzetí, že na výplody různých zcela pomýlených vyznavačů svobody nebudu reagovat, ale po přečetní moudra "Přeji nám všem hlavně zdravý rozum a to, abychom nižší hodnoty nenadřazovali vyšším, protože se to nikdy nevyplatí", mi to nedalo.

Zatím totiž nikoho nenapadlo zpochybňovat, že nejvyšší hodnotu člověka je jeho život. Dodávám: Mrtvému jsou ideály absolutní svobody stejně důležité, jako když se mu dá do rakve zimník.

10 13
možnosti
JM

Aha, takže všichni vojáci, kteří položili život při obraně vlasti, záchranáři, kteří obětovali život za záchranu druhých, nebo takový Maxmilián Kolbe, který se obětoval v koncentračním táboře, aby jiný muž - otec rodiny mohl žít, měli vlastně pomýlený žebříček hodnot. Tak to předsevzetí příště asi zkuste dodržet.

10 1
možnosti
MS

V komplexu proticovidových opatření lze najít řadu nelogičností a v tomto smyslu by bylo možné je nazvat jako nesmyslné, ale jen naprostý Neználek může nazvat nesmyslnými izolační opatření z principu. Je v pořádku hodnotit přínosy versus rizika jednotlivých opatření, ale s alespoň základní orientací v problematice.

8 4
možnosti
JM

Nevšiml jsem si, že bych v textu uvedl něco jako "izolační opatření jsou z principu nesmyslná". Nicméně, text je na prvním místě o uvedeném komentáři na youTube.

6 0
možnosti
Foto

Vy se cítíte duševně zdráv?Podpora takových lidí jako Volný a spol. naznačuje opak...

3 14
možnosti
JM

A co teprve naznačuje tohle video s Mourkem a Lubošem! Abyste od něj, pane Bárto, nedostal flákanec ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=sXC5iyMGju8

0 0
možnosti
Foto

J91a46n 40Š20i33k

3. 2. 2021 11:33

Komentář toho pána je jeden extrém a druhý extrém je Váš. Podle mě vážíte váhami a metrem posuzujete něco, co zvážit ani posoudit jednoduše nelze. Hezký den

5 8
možnosti
Foto

Dobře napsáno. Karma. Nemusím je způsob myšlení. Musím je také způsob myšlení. Svoboda je možnost si mezi nimi vybrat.

14 0
možnosti
Foto

Je lepší lepší být zdravý a bohatý než chudý a nemocný ;-) Ale jinak karma a R^

6 0
možnosti
Foto

Maslowova pyramida potřeb. Většině lidí je přednější jídlo, teplo a sex než nějaká seberaelizace a nějaká imaginární svoboda. Bohužel.

10 0
možnosti
PC

Pane Neugebauere,

naprosto chápu, co jste tím chtěl vyjádřit, a souhlasím s tím.R^ Ovšem podstatu Maslowovy pyramidy, zdá se, jste úplně nepochopil.

Neberte to však ode mne jako kritiku.;-)

1 0
možnosti
JM

No to, aby jste zjistil že zdraví je první hodnota stačí chvilkový pobyt v nemocnicí

2 6
možnosti
Foto

To si říkám také, protože moje operace se kvůli covidu odkládá už devět měsíců.

3 0
možnosti
  • Počet článků 123
  • Celková karma 6,52
  • Průměrná čtenost 1030x
Ostravák a etnický čechoslovák. 

Nejčastější témata, o nichž zde (většinou z konzervativního pohledu) píšu, jsou asi tato: politika, společenské dění, filosofie a křesťanství. A občas samozřejmě zabrousím i jinam.

Email: maftik@seznam.cz.

YouTube kanál: 

https://www.youtube.com/channel/UCe0J9k3Nb2v_t24rqORQMdw


 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky