Diskuse

Obnovení Československa?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nemusíme souhlasit se vším, ale stojí za poslech:

https://www.youtube.com/watch?v=fyUlDz_PD2c

0 0
možnosti

Ono take vlastne jeste existuje Markrabstvi moravske, protoze nebylo nikdy pravoplatne rozpusteno, nybrz revolucne a jednostranne pohlceno Ceskoslovenskem. A kdyby byl ten umely stat alespon lepe domysleny, nez to co dokazal Masaryk s jeho progresivnim ideologismem, mohl jeste dnes existovat. Buhvi, zdali dnesni jmeno a hranice tohoto statu jsou vlastne konecne?!.....

1 0
možnosti

Vaše úvaha by byla správná, kdybychom žili ve světě, kde rozum je silnější než emoce.

Z hlediska ryze rozumového byl rozpad Československa sice škodlivou věcí, ale ty emoce na slovenské straně prostě byly a s tím nikdo nic nenadělá. A navíc v reakci na ty slovenské emoce vznikaly jiné emoce už i na straně české, což je přirozené, protože když člověk neustále poslouchá nářky toho druhého, tak za chvíli na to zákonitě reaguje.

Kdybych věděl, že rozum převládne nad emocemi, tak bych byl stoprocentně pro obnovení společného státu. Ale protože vím, že do pěti let bychom měli opět nové nářky ze Slovenska na to, jak jsou utlačovaní a jak je vykořisťujeme, tak jsem naopak pro zachování současného stavu, tedy existence dvou státních útvarů.

5 0
možnosti

Je pravda, že více odpůrců znovusjednocení by bylo určitě mezi slováky, než mezi čechy/moraváky/slezany :-(

0 0
možnosti

Váš názor respektuji. Ale proč se vracet do doby kdy "Slováci na nás robili a my Čechůni je jen vykořisťovali?" Dnes je to konečně pro obě země spravedlivé. Když se zastavíte a rozhlédnete na Karlově mostě a na mostě SNP v Bratislavě, tak ten kulturní rozdíl nepřehlédnete. Kdykoliv zněla z pražského hradu němčina nebo slovenština, tak to pro ty v podhradí zrovna neznělo moc hezky,-)

5 0
možnosti
Foto

K45a79r20e56l 13M57á64d75l24e

11. 7. 2016 12:54

Podle mne je to teď mezi námi a Slováky nejlepší v historii. Já se vždycky cítil být víc Čechoslovákem, než Čechem. A nebylo to jen nějakou oficiální výchovou ve škole, i v rodinách to všem připadalo normální. Po revoluci se nějaké věci poprvé začaly řešit nahlas - a tehdy mě opravdu překvapilo, že Slováci se cítí být pouze Slováky a myšlenka čechoslovakismu je uráží. Do toho různé hlasy "My tady dřeme, peníze odevzdáváme do Prahy a tam si za ně staví metro". Parlament zablokovaný trapnými debatami o názvu státu - aby bylo už z názvu zřejmé, že Slovensko je naprosto rovnocennou součástí federace. Kdepak, nechme to tak, jak to je. Nevyvolávejme nové Mečiary.

5 0
možnosti