Rodiče dětí úplňku volají o pomoc

ČT je v posledních letech terčem oprávněné tvrdé kritiky (i z mé strany),občas si však zaslouží pochvalu. Tu poslední za odvysílání dokumentu Děti úplňku, o dětech s těžkou formou autismu a jejich rodičích v pořadu 168.

Dokument bude možno shlédnout i na webu České televize zde a to od 2.5.
Dětský autismus byl poprvé popsán roku 1943 a je označován jako nová rakovina. Jeho příčina je stále neznámá, pouze se ví, že je to nemoc mozku. Je to jedna z nejhorších nemocí, jakou může dítě a jeho rodiče potkat, a rodiče těchto "dětí úplňku" jsou toho živým důkazem. I proto se čeští rodiče těchto dětí se zvlášť těžkým případem autismu rozhodli dát dohromady a došlo k natočení tohoto filmu a také k založení webu Děti úplňku a facebookové skupiny Naděje pro děti úplňku. Nejvíc zde chci informovat o vytvořené petici, adresované ministrini práce a soc. věcí a krajským hejtmanům, v niž tito rodiče požadují především toto: Žádáme Vás tímto o zjednání nápravy a zajištění reformy systému sociální péče způsobem, který bude zohledňovat individuální potřeby všech klientů s postižením a zajistí pro ně adekvátní financování. Žádáme Vás, abyste iniciovali potřebné změny a dohlíželi na jejich provedení. Je to velmi obecná žádost a při tragických zkušenostech s našimi vládami lze realisticky těžko čekat větší úspěchy a změny, nicméně z komunikace se správcem fb skupiny jsem se dověděl, že jde především o to, dostat se do více povědomí a vytvořit "tlak zezdola". A tak bych rád alespoň vyzval všechny lidi dobré vůle, bez ohledu k jejich politické příslušnosti, k tomu, aby tuto petici podepsali a dále šířili, aby ten tlak zezdola vznikal.

Autor: Jakub Moravčík | sobota 29.4.2017 8:00 | karma článku: 17,91 | přečteno: 705x
  • Další články autora

Jakub Moravčík

Leninův dotaz: Co dělat?

11.3.2022 v 12:56 | Karma: 14,00
  • Počet článků 123
  • Celková karma 6,50
  • Průměrná čtenost 1030x
Ostravák a etnický čechoslovák. 

Nejčastější témata, o nichž zde (většinou z konzervativního pohledu) píšu, jsou asi tato: politika, společenské dění, filosofie a křesťanství. A občas samozřejmě zabrousím i jinam.

Email: maftik@seznam.cz.

YouTube kanál: 

https://www.youtube.com/channel/UCe0J9k3Nb2v_t24rqORQMdw


 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky