Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

skvěle napsáno-díkyR^

1 0
možnosti

Pro naprostou většinu lidí je "svoboda": možnost nakupovat v supermarketu, posedět si v restauraci, prožívat různé druhy zábavy, atd...

"Svoboda" = konzumovat konzum. Žádné vyšší potřeby ani ideály v tom nehledejte.

1 1
možnosti

Nevím, jestli naprostou a pochybuji o tom. Např. živnostníků je pořád dost a mnohým z nich je upírána svoboda pracovat a vydělávat si na živobytí. Velkému množství zaměstnanců je upírána svoboda jít do práce bez nutnosti špejlovat nosy (to, že to většině nevadí je druhá věc, jedna z těch které mne přiměly tento text napsat). A daly by se najít podobné příklady.

1 1
možnosti

Už rok je jasné, že roušky a podobné nesmysly nosíme proto, abychom se více podobali vyznavačů lepšího náboženství. Nevím kam to dojde, když nový ministr chce testovat z konečníku. Budeme muset nosit roušky a respirátory v rozkroku? A vyznavačům čeho se potom budeme podobat?

2 0
možnosti

Bohužel nejde než s vámi souhlasit. Proto jsem po roku a půl v Česku zase vzal kramle a vrátil se zpátky na Floridu.

Řekneme si to po pravdě už od dob Protektorátu Češi moc velký odpor totalitě nedělali. Prostě a jídlo nám dají práce je tak proč dělat odpor.

2 0
možnosti

Proč ten pesimismus? Jakmile se oteplí a otevřou se zahrádky restaurací, uvidíte, jak lidé zapomenou na všechna minulá příkoří. :-)

0 1
možnosti

"lidé zapomenou"

No ano, to je právě ten problém

2 0
možnosti

J39a49n 17S93o86u77č34e30k

14. 4. 2021 7:33

Už mě ani tak neděsí respirační onemocnění zvané covid, jako mě děsí to, že je nám předkládáno a vnucováno to, že "normální" život, který je nám slibován, až se všichni proočkují, se bude skládat z nošení roušky snad již nadosmrti, povinného testování minimálně jednou týdně a každoročního (možná i půlročního) přeočkování. K tomu různé sledovací aplikace, karantény a izolace. O covidpasech, bez kterých nebude možné vyjíždět za hranice, ani nemluvě. Je vskutku hrozivé, jak snadno roční mediální masáž připravila občany na nástup nové totality. A ještě hrozivější je, že tento "normální" život přijímají mnozí vděčně a s radostí.

6 0
možnosti

Přesně tak, díky za váš komentář. Bohužel i zde jste s tímto názorem poněkud osamocen.

1 0
možnosti
Foto

R41a51d49e97k 75H48a37m84p82l

13. 4. 2021 22:24

Ano, bojujte za SVÁ práva a svobody, ale primárně si uvědomte svoji odpovědnost, své povinnosti a práva ostatních. Pravda je opět někde uprostřed a Vaše práva končí tam, kde začínají práva ostatních, nebo jinak, Vaše svoboda končí tam, kde začíná svoboda jiného. Bohužel, to si málo kdo uvědomuje...

1 0
možnosti

Spíš ne každý si očividně uvědomuje, že kde přesně je hranice mezi právy jednoho a druhého, je silně diskutabilní a subjektivní.

1 0
možnosti
Foto

Je to smutne, ale je to tak... R^

3 0
možnosti

Autor opomnel,ze v te budouci profylakticke hospode si budou muset pivari dat zatracene pozor na to o cem se bavi. Hlavne aby neurazili nejakou rasovou, gender ci transsexualni mensinu, protoze se vzdy najde pohotovy praskac.

4 0
možnosti

Stačilo napsat: Koronavirus vlastně neexistuje a kdo tvrdí že existuje tak lže jen aby nám mohl omezit svobodu strkat hlavu do písku a tvrdit těm co ji v tom písku nemají že blbě vidí.

?;-€

Lež povýšená na názor, bezohlednost povýšená na svobodu, vlastní sociální bublina povýšená na vesmír. .

RvRvRv

0 7
možnosti

Jasně, třikrát a pětibarevně!

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS