Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Teď jsem se dočetl, že v Polsku loni zemřelo o téměř 70 000 lidí více než předchozí rok (celkem za rok 2020 zemřelo zhruba 480 000 lidí).

Poláci sice oficiálně evidují 33 000 obětí Covidu, ale ve skutečnosti to bude těch 70 000 - jsou tedy na tom ještě hůře než my (u nás je to 15 000 zemřelých více oproti předchozímu roku). Teprve celoroční statistiky ukážou, jak na tom které země jsou.

0 0
možnosti
MV

Na té druhé fotce je LŽIVÁ statistika zemřelých. Minulý rok u nás nezemřelo 117 tisíc lidí, ale odhadem minimálně 127 tisíc (118 tisíc zemřelých bylo na na začátku prosince - stačí se podívat na data ČSÚ: https://www.czso.cz/csu/czso/zemreli-podle-tydnu-a-vekovych-skupin-v-ceske-republice). Celková oficiální data za rok 2020 nejsou zatím k dispozici.

K dispozici je přehledný graf ČSÚ s počty zemřelých po týdnech:

https://www.czso.cz/csu/czso/obypz_cr (v grafu jsou v pravo nahoře ikonky - kliknout na "Výchozí stav grafu") - tam je vidět kopec zemřelých na přelomu října a listopadu, kdy umíralo až 2x více lidí než normálně, druhý kopec, který bude na konci roku z důvodu předvánočního rozvolnění tam ještě vidět není.

Loni zemřelo o 15 tisíc lidí více než předchozí roky - máme tedy minimálně 15 tisíc obětí Covidu.

Lživou statistiku prezentuje například šéf Asociace pohřebních služeb Jaroslav Mangl:

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/pohrebni-sluzby-mrazici-boxy-pytle-mrtvoly-rozstrel.A210108_151845_domaci_vov

https://www.arfa.cz/rakve-a-mrtva-tela-ucpaly-marnice-a-krematoria-desi-masmedia-jenze-za-to-nemuze-zadna-pandemie-rika-sef-ceskych-pohrebaku-ten-problem-trva-uz-pet-let-jak-media-lzou-az-se-prasi/

Všechny země, kde je epidemie na vzestupu zavádí tvrdé lockdowny (Německo, Rakousko, Slovensko, Francie, Itálie, Británie, ...) - můžou si vybrat: lockdown nebo zaplněné márnice, krematoria a kolabující zdravotnictví.

Bohužel je stále plno nechápavců - ti by to zřejmě pochopili teprve tehdy, až by viděli chladírenské vozy s mrtvolami na ulicích - stačilo by nechat epidemii rozjet a zdravotnictví by za pár týdnů zkolabovalo - pak by se umíralo nejen na Covid, ale i na zánět slepého střeva atd.

2 0
možnosti
Foto

Terezu bych kvůli žádné holce neopustil. V tomhle filmu je hezká scéna dětské plánované protidospělácké akce...až budou mít napsané úkoly a budou po svačině. Rebelie jako hrom.;-D

2 2
možnosti
ZJ

Jděte pochválit Káju Trčálka. To je Váš guru a myslitel.

2 1
možnosti
PK

Ještě mi tam schází zarytý konzervativec (tedy bývalý) z institutu pana Petra Kellnera, asi byl opomenut s pozvánkou, bo jistě by rád došel ;-D

1 0
možnosti
Foto

Zajímavé.

Holo-caust znamená kompletně-spálit.

Popírači covid-caustu (což po rozepsání a překladu znamená corona-virové-onemocnění-spálit) jsou tedy - alespoň podle toho názvu - ti, kdo popírají možnost epidemii covid-19 nějak jakkoliv potlačit.

Je to tak?

1 0
možnosti

Dobrý panoptikumR^:-)

2 0
možnosti
Foto

Tak poslanec Volný...to už je ovsem úplné dno. Katolický vlastenec jako Vy asi musí vymést každou stoku...

3 1
možnosti
JM

Jupííí, díky že jste se ozval pane Bárto, bez vás by to nebylo ono! V

1 0
možnosti
Foto

A nakonec se sešli před radnicí, kde v sobotu pochopitelně nikdo není. Takže sečteno a podtrženo, pochod se povedl, protože autor získal fotografii s Ilonou Csakovou a nějakým Horkým.

5 0
možnosti
JL

Doporučuju příště v prvním odstavci shrnout, co se stalo. Protože píšete zpravodajství, tak se to tak dělá. Mě třeba to takhle číst nebaví a že se v Ostravě sejde 200 lidí mě jako Čecha opravdu nezajímá.

2 3
možnosti
Foto

Já bych napsal co jste pane Libeňský ale za smazání mi to nestojí

1 1
možnosti
  • Počet článků 123
  • Celková karma 6,51
  • Průměrná čtenost 1030x
Ostravák a etnický čechoslovák. 

Nejčastější témata, o nichž zde (většinou z konzervativního pohledu) píšu, jsou asi tato: politika, společenské dění, filosofie a křesťanství. A občas samozřejmě zabrousím i jinam.

Email: maftik@seznam.cz.

YouTube kanál: 

https://www.youtube.com/channel/UCe0J9k3Nb2v_t24rqORQMdw


 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky