Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SM

Dúfam, že nezakážu Ovídia. Odi et amo - Nenávidím a milujem. Nenávisť je úplne prirodzený ľudský pocit obranného charakteru.

2 0
možnosti
MM

Máte pravdu. Je nutné a správné oddělovat názory, ideje, postoje od jejich nositelů. Nenáviďme hřích, ale milujme své nepřátele, jak se píše. V životě se to bohužel ne vždy daří praktikovat. Bojujeme s tím asi všichni, jak vy konzervativci, tak my liberálové... Moje děti mají teď období, kdy mi často kladou otázku typu: Je Babiš zlej? Je Zeman zlej? Vnímají rozhovory dospělých o politice, a tak se ptají. Odpovídám jim, že nevím, jestli jsou zlý. Nemohu přece o někom říct, že je "zlej", vždyť ty lidi v podstatě neznám, nevidím jim do duše. Kdo jsem, abych je soudil? Ale dělají špatné věci. A to je nutné umět pojmenovat a ozvat se proti tomu.

4 0
možnosti
EH

Přesně tak, známe akorát mediální obraz politiků, který bývá zkreslený optikou médií. Nebo jejich PR. Ani si nemyslím, že by chtěli dělat zlo nebo dělali zlo. Je EET zlo? Pro podnikatele určitě, ale pro řidiče je zlo padesátka, pro děti školní docházka atd. Akorát jsou to jenom maličká zla. Nikdo se nás nesnaží zabit z politické moci. Žádný politik neříká, že na něco nemáme právo, protože jsme nesplnili stranické požadavky.

0 0
možnosti
EH

Zajímavé, že je daleko snazší se vůči něčemu vymezit než přiznat lásku. Kdo miluje AB nebo MZ, schytá daleko větší čočku, než kdo nenávidí Fialu nebo Piráty.

Ale proč vlastně plýtvat silnými emocemi na politiky nebo dokonce na celé národy? Ve válce nejsme. Ani ti politici se nás nesnaží povraždit. Občas je fajn si ulevit nějakou tou desetiminutovkou povinné nenávistí, ale kdo z toho žije celý den, asi nemá radostný život.

3 0
možnosti
Foto

J91o95s40e14f 43B59á69r38t56a

23. 9. 2019 13:07

Také nachsvály by člověk dělat neměl, nevyplatí se.

0 0
možnosti
PK

Moc zajímavý čtení, ale nesouhlasím, již dávno jsem pochopil , že láska a nenávist mají k sobě blízko, avšak co mi život naučil je, že vzdálenost od nenávisti k násilí je velmi krátká. V souvislosti s tímto blogem se pak silně ztotožnují s jednim výrokem pana VH : .. „Nenávidět neumím a jsem tomu rád. Když pro nic jiného, tak už proto, že nenávist kalí zrak a tím znemožňuje hledat pravdu.“

1 0
možnosti
RK

R33a54d27e54k 98K50a17r45a90s

23. 9. 2019 14:49

Kéž by se toho jeho příznivci byli schopni držet...

1 0
možnosti

Presne tak. Nenávisť je úplne prirodzená. Nenávidím v živote veľa vecí. Dukátové buchtičky, smradľavých ožratých asociálov, slniečka, psychopatického šéfa, jehovistov, Merklovú, islam,dopravné zápchy, politikov., Nechápem, čo iné by som k tomu mal cítiť.

2 0
možnosti
EH

Nenávist je celkem silné slovo. Dukátové buchtičky atd. nemusíte mít rád. Ale budete se v duchu "tetelit" nenávistí nad nimi? Pokud ano, už to zavání nějakou duševní poruchou. ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 123
  • Celková karma 6,52
  • Průměrná čtenost 1030x
Ostravák a etnický čechoslovák. 

Nejčastější témata, o nichž zde (většinou z konzervativního pohledu) píšu, jsou asi tato: politika, společenské dění, filosofie a křesťanství. A občas samozřejmě zabrousím i jinam.

Email: maftik@seznam.cz.

YouTube kanál: 

https://www.youtube.com/channel/UCe0J9k3Nb2v_t24rqORQMdw


 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky