Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

Koukám, že se zatím nikdo neodhodlal reagovat na vaší výzvu, tak to udělám alespoň já, byť v reálném životě podobné věci nerad soudím. Osobně si vážím všech lidí, kteří hledají odpovědi na otázky po smyslu existence, kteří podrobují kritice své vlastní přesvědčení a víru. Můžeme mít k tomu celou řadu motivů a dokonce i těch sobeckých a nízkých. V tom bych ale zas až takový problém neviděl, pokud jsme v hledání upřímní sami k sobě a nelžeme si "do kapsy". Byť jsem křesťan a považuju křesťanskou víru za jedinečnou, neodvažuju si říct, že islám nutně svádí člověka do slepé sprirituální uličky. Pro mě je upřímně hledající a věřící muslim, hinduista či sikh přijatelnější než člověk lhostejný, povrchní a automaticky ironizující vše, co zavání spiritualitou. Vzhledem k těmto mým dvěma základním postojům, doporučil bych mladíkovy, aby si kladl otázky a snažil se dopátrat k pravdě, ať už má k tomu jakýkoliv motiv. I zprvu nízké motivy nás mohou dovést k něčemu nečekaně velkému.

0 0
možnosti
JM

Díky za reakci

"I zprvu nízké motivy nás mohou dovést k něčemu nečekaně velkému. "

To je asi důvod, proč bych se i já, byť možná zcela těsně, nakonec přiklonil k variantě "prověřit pravdivost islámu, byť z ne správného motivu".

0 0
možnosti
  • Počet článků 123
  • Celková karma 6,52
  • Průměrná čtenost 1030x
Ostravák a etnický čechoslovák. 

Nejčastější témata, o nichž zde (většinou z konzervativního pohledu) píšu, jsou asi tato: politika, společenské dění, filosofie a křesťanství. A občas samozřejmě zabrousím i jinam.

Email: maftik@seznam.cz.

YouTube kanál: 

https://www.youtube.com/channel/UCe0J9k3Nb2v_t24rqORQMdw


 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky