Sluní czech a spol. aneb ještě jsem tady

19. 12. 2016 12:00:00
Stručné "připomenutí se" při příležitosti založení mého youTube kanálu a k tomu trocha vlastní muziky.

Můj poslední blog byl už skoro půlrok zpátky. Je to mimo jiné i proto, že dva články, které jsem napsal a zveřejnil ještě po něm, mi byly nakonec smazány s hrozbou, že při příštím "porušení kodexu" to odnese celý blog. Nechci se k tomu už vracet a do "bitvy" s administrátory jsem se tehdy nakonec nepouštěl, protože z určitých důvodů jsem smazání celého blogu nechtěl a nechci riskovat. Dneska tedy, jak doufám, přednesu zcela nekonfliktní a necenzurovatelný krátký článek, jen jako připomínku, že jsem blogování ještě nepověsil na hřebík.

Příležitostí, proč to udělat, budiž mi banální a nedůležitá skutečnost - založení mého youTube kanálu. Ten bude sloužit spíše jen jako archív nejen mých autorských písní (těch je tam menšina) z mých bývalých kapel, popř. mých coververzí a parodií. Tak jsem si řekl, proč to nedat i sem, třeba si pár lidí něco poslechne. Ambici ani chuť stát se sledovaným "youTuberem" ale opravdu nemám a kapelní kariéru jsem již také dávno ukončil - i když, jak se říká, nikdy neříkej nikdy.

Když to tedy vezmu historicky, tak nejstarší autorská píseň, co tam je, je od mé bývalé rockové kapely Sarah (2001-2004). Jmenuje se Hledám svou vránu a je z jediného dema V obrazech, což byla zároveň naše jediná poslouchatelná nahrávka:

Další v pořadí mohu uvést Zeď, kterou jsem hrával s kapelou Občas band (2005-2011, já jsem z ní v r. 2008 odešel. V dobrém). Byla pro nás relativně netypická a kapelník ji tehdy časem začal nesnášet :-) Několik týdnů zněla na rádiu Proglas, v němž také neúspěšně soutěžila v hitparádě Kolem se toč:

V době kolem mého odchodu z Občas bandu a po ní jsem ve studiu nahrál sólovou píseň Gotická, která připomíná mé "gotické" období (poslouchal jsem tehdy z 90ti % jen gothic rock a příbuzné temné/ponuré/melancholické styly) a zároveň dobu, kdy jsem vypomáhal s administrací dnes už neaktivního webu Katolická dekadence Františky Jirousové, dcery zesnulého básníka a disidenta Ivana Martina Jirouse. Františka je dokonce autorkou jedné fráze textu písně :-) Hádanka: které tři gotické kapely jsou zmíněny v refrénu?

No a jelikož mi skládání vlastních písní bohužel nikdy moc nešlo (resp. texty celkem jo, ale hudba ne), v posledních letech se co do skladatelské činnosti věnuji víceméně už jen parodiím. Parodování mi jde, nebude-li to znít příliš neskromně, docela dobře :-) a navíc, zatímco mé vlastní písně byly spíše melancholicko-vážnějšího ražení, parodie jsou z principu vtipné a veselé. To platí i o parodii písně Nazi czech od mé oblíbené kapely Totální nasazení, za kterou by mne ale frontman Sváťa určitě nepochválil :-D.

A to by nyní stačilo. Koho něco zaujalo, nechť si na kanále poslechne další věci. Moc jich tam už přibývat nebude, ale občas něco asi jo. Jednu moji parodii pravidelně hrají ve slovenské online show Takže tak!, kterou pravidelně sleduje plus mínus 1000 lidí a mnoho dalších si ji pouští v archívu. Doufám, že Rudo ji už konečně hodí i na svůj YT kanál. Jinak si ji budu muset hodit sám na ten svůj.

Tak vám všem zároveň rovnou popřeji všem požehnané vánoce a všechno nejlepší do roku 2017. A sobě popřeji nesmazání blogu :-)

Autor: Jakub Moravčík | pondělí 19.12.2016 12:00 | karma článku: 11.77 | přečteno: 295x

Další články blogera

Jakub Moravčík

Porušil zastupitel Bělica ústavní práva občanů?

Ještě v tuto chvíli, kdy vydávám tento blog, probíhá zasedání zastupitelstva moravskoslezského kraje. A děly se tam dnes věci.

7.12.2023 v 14:26 | Karma článku: 11.30 | Přečteno: 787 | Diskuse

Jakub Moravčík

Rakušanocie opět sebrala básníka a písničkáře Pavla J. Hejátka

Šikana nejperzekuovanějšího českého (a aktuálně nemocného) básníka a písničkáře Pavla J. Hejátka Rakušanovou policií má ode dneška další neblahé pokračování

27.11.2023 v 19:37 | Karma článku: 24.62 | Přečteno: 880 | Diskuse

Jakub Moravčík

Historicko-apologetické kapely. Měly by smysl?

Moderní populární hudba je dlouhodobě produkována nejen pro zábavu, ale také pro určité "ideové" účely. Početná množina hudebních fanoušků takové zaměření moderní populární hudby odmítá, ale já mezi ně rozhodně nepatřím.

6.8.2023 v 19:00 | Karma článku: 4.56 | Přečteno: 192 | Diskuse

Jakub Moravčík

Pavla J. Hejátka chtějí zavřít na 7-9 let.

Dnes v podstatě jen krátký "oznam" o dalším politickém procesu, kterých nám začalo nebezpečně přibývat.

29.3.2023 v 21:10 | Karma článku: 31.12 | Přečteno: 3718 |

Další články z rubriky Ostatní

Horst Anton Haslbauer

Trojlístek a rodí se Ruksak

Pomalu jsme s Harrym k sobě nalézali cestu. Zjistili jsme, že vysíláme na stejných vlnách a na ty samé vlny byl naladěn i Mirek Picka. Začali jsme hledat jeden druhého, i když povahové vlastnosti jsme zcela totožné neměli.

29.3.2024 v 16:36 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 0 | Diskuse

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 30.40 | Přečteno: 626 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 53 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 25 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.67 | Přečteno: 304 |
Počet článků 121 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1012

Ostravák a etnický čechoslovák. 

Nejčastější témata, o nichž zde (většinou z konzervativního pohledu) píšu, jsou asi tato: politika, společenské dění, filosofie a křesťanství. A občas samozřejmě zabrousím i jinam.

Email: maftik@seznam.cz.

YouTube kanál: 

https://www.youtube.com/channel/UCe0J9k3Nb2v_t24rqORQMdw


 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Oblíbené články

více

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...